πασχαλινά κουλουράκια

πασχαλινά κουλουράκια
από : glykatzou
Τα παραδοσιακά λαμπριάτικα κουλουράκια, με τις πλεξούδες τους και το ρόδινο χρώμα.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το βούτυρο αγελάδος και το ανάλατο, την άχνη, τα αβγά ένα-ένα, το γάλα σιγά-σιγά, το λάδι, το μπέικιν και το ξύσμα του λεμονιού. Δουλεύω όλα τα υλικά με τα χέρια, ζυμώνοντάς τα να ενωθούν και να σχηματίσουν ένα λείο ζυμάρι. Εναλλακτικά, δουλεύω πρώτα με το φτερό και κατόπιν με τα χέρια.

Κλείνω καλά το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Στρώνω λαδόχαρτο στη λαμαρίνα του φούρνου ή χρησιμοποιώ καλά βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι ή ένα φύλλο σιλπάτ. Ό,τι έχω πρόχειρο. Βγάζω τη ζύμη, τη δουλεύω ελάχιστα με τα χέρια, προσθέτοντας λίγο αλεύρι αν χρειάζεται και πλάθω μικρές πλεξούδες ή δίνω ό,τι σχήμα θέλω στα κουλουράκια μου. Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα με μια απόσταση μεταξύ τους.

για το άλειμμα:

Χτυπάω σε ένα μπολάκι το αβγό με το νεράκι, μέχρι να αφρίσει. Αλείφω με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα κουλουράκια μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15'-20', μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μπισκότα-Κουλουράκια, Finger... Dessert!, Γιορτινά Γλυκίσματα

Μαγικά φίλτρα

κουλούρια, κουλουράκια, πασχαλινά κουλουράκια, πασχαλινά κουλούρια, λαμπριάτικα κουλουράκια, λαμπριάτικα κουλούρια, γλυκές μπουκίτσες, γλυκιά μπουκιά, μπουκιά, μπουκιές, μπουκίτσες, βούτυρο αγελάδας, βούτυρο αγελάδος, αγελαδινό βούτυρο, ελαιόλαδο, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, λεμόνι, λεμόνια, φρούτα, φρέσκα φρούτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι