ρυζόγαλο με σοκολάτα

ρυζόγαλο με σοκολάτα
από : ζαχαροστρόβιλος
Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.

Υλικά

Διαδικασία

Ξεπλένω το ρύζι γλασέ μου με λίγο νεράκι και το στραγγίζω σε ένα τρυπητήρι. Βάζω τη 1 1/2 κούπα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το ρύζι κι ανακατεύω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι το ρυζάκι να πιει όλο το νερό. Αφαιρώ λίγο από το γάλα και διαλύω με αυτό το κορν φλάουρ. Βράζω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Αφού πάρει μια βράση και το ρύζι απορροφήσει το νερό, μεταφέρω το ρύζι στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω και σιγοβράζω για άλλα 20'.

Προσθέτω στο ρυζόγαλο τη βανίλια και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω ζωηρά και συνεχώς για 5', μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο.

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Μπορώ να γεμίζω μπολάκια με σκέτο ρυζόγαλο και το υπόλοιπο να το ανακατέψω με την κουβερτούρα. Μοιράζω σε μπολάκια και ή καταναλώνω ζεστά (αν μας αρέσει) ή σκεπάζω με μεμβράνη και απολαμβάνω κρύο ρυζόγαλο.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μους-Κρέμες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

ρυζόγαλο, κρέμα, πουτίγκα, ρυζόγαλο σοκολάτας, ρυζόγαλο με σοκολάτα, κουβερτούρα, μπεν μαρί, ρύζι, ρύζι γλασέ, κορν φλάουρ, βανίλια

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ρύζι
  2. γάλα
  3. κορν φλάουρ
  4. βανίλια