ρυζόγαλο από τα παλιά!

ρυζόγαλο από τα παλιά!
Η συνταγή βήμα - βήμα
από : Φοίβη

Σε άλλους αρέσει το ρυζόγαλο κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο. Εμένα μου αρέσει εξίσου ζεστό. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαλέξω.

~

Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το ρυζόγαλό μας λίγο πιο πηχτό, μειώνοντας την ποσότητα του γάλακτος κατά λίγο. Δοκιμάστε το όμως πρώτα έτσι και θα δείτε αν σας κάνει.

Υλικά

Διαδικασία

Ξεπλένω το ρύζι γλασέ μου με λίγο νεράκι και το στραγγίζω σε ένα τρυπητήρι. Βάζω τη 1 1/2 κούπα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το ρύζι κι ανακατεύω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι το ρυζάκι να πιει όλο το νερό. Αφαιρώ λίγο από το γάλα και διαλύω με αυτό το κορν φλάουρ. Βράζω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Αφού πάρει μια βράση και το ρύζι απορροφήσει το νερό, μεταφέρω το ρύζι στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω και σιγοβράζω για άλλα 20'.

Προσθέτω στο ρυζόγαλο τη βανίλια και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανεβάζω τη θερμοκρασία στο μάτι (μεσαία προς υψηλή), ανακατεύω ζωηρά και συνεχώς για 5', μέχρι να πήξει καλά το ρυζόγαλο και να αισθάνομαι μια μικρή αντίσταση κατά το ανακάτεμα.

Μοιράζω σε μπολάκια και ή καταναλώνω ζεστά (αν μας αρέσει) ή σκεπάζω με μεμβράνη και απολαμβάνω κρύο ρυζόγαλο. Μπορώ φυσικά να πασπαλίζω το ρυζόγαλό μου με κανελίτσα!

~δοκίμασέ το!~

Η συνταγή βήμα - βήμα

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Μους-Κρέμες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

ρυζόγαλο, κρέμα, πουτίγκα, μπεν μαρί, ρύζι, ρύζι γλασέ, κορν φλάουρ, βανίλια

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ρύζι
  2. γάλα
  3. κορν φλάουρ
  4. βανίλια