Πασχαλινά κουλούρια

Πασχαλινά κουλούρια
από : Top Chef!

Παραδοσιακό γλυκό που το συναντάμε σε πολλά σπίτια στην επαρχία, κατά το Πάσχα.

~

Αν θέλω τα κουλουράκια μου πιο τραγανά, αυξάνω την ποσότητα της μαγειρικής σόδας σε 8γρ., αντί για 5γρ..

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό στη μεσαία σκάλα και για 3' το βούτυρο (τα δύο είδη) με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά κι ενσωματώνω. Λιώνω στο γάλα την αμμωνία, το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα μου. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μου, κατεβάζω ταχύτητα στο χημαλό, βάζω τον γάντζο στο μίξερ και ρίχνω τμηματικά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Αφύ σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω 15' να ξεκουραστεί. Ρολάρω κορδονάκια και πλέκω πλεξούδες ή δίνω ό,τι σχήμα θέλω στα κουλουράκια μου.

για το άλειμμα:

Χτυπάω το αβγό σε ένα μπολάκι με ένα πιρουνάκι μέχρι να αφρίσει. Με το πινέλο περνάω τα κουλούρια μου, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15'-20'.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Γιορτινά Γλυκίσματα, Finger... Dessert!, Μπισκότα-Κουλουράκια

Μαγικά φίλτρα

κουλουράκια, κουλούρια, πασχαλινά κουλούρια, πασχαλινά κουλουράκια, λαμπριάτικα κουλούρια, λαμπριάτικα κουλουράκια, παραδοσιακό γλυκό, παραδοσιακά γλυκά, γιορτινό γλυκό, αμμωνία, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά
  2. γάλα
  3. αμμωνία
  4. πορτοκάλι
  5. αβγά