τσουρέκι με γέμιση

τσουρέκι με γέμιση
από : Top Chef!
Το κλασικό τσουρέκι, γεμισμένο με ξερά φρούτα και καρπούς, αλλά και με σοκολάτα.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη φρέσκια μαγιά με τα 2 κ.σ. ζάχαρη. Όταν υγροποιηθεί η μαγιά προσθέτω το γάλα και 3 κ.σ. από το μετρημένο αλεύρι μου. Το αφήνω για 10' να ανέβει και μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω το μείγμα, το σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα, κατά προτίμηση, και το αφήνω σε ζεστό μέρος (στον θάλαμο του φούρνου ή πάνω σε καλοριφέρ) να φουσκώσει. Ετοιμάζω τη γέμιση.

για τη γέμιση:

Σε ένα μπολάκι συγκεντρώνω τα υλικά της γέμισης. Αν θέλω, μπορώ να μουσκέψω σε χλιαρό νερό 3-4 σύκα και τα ψιλοκόψω.

για τη συναρμολόγηση:

Ανοίγω τη ζύμη και τη δουλεύω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο με τα χέρια. Σχηματίζω τη βάση από το κάθε τσουρέκι, γεμίζω με τη γέμιση και ρολάρω. Το πιο εύκολο είναι να ανοίξω μια σχετική λεπτή βάση, σα λωρίδα, να γεμίσω, να κλείσω και να ρολάρω σαν σαλιγκάρι.

για το άλειμμα:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω με το πιρούνι τον κρόκο με το γάλα, να αφρίσει. Με το πινέλο αλείφω τα τσουρεκάκια μου.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 45'.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα

Μαγικά φίλτρα

τσουρέκι, τσουρέκια, τσουρεκάκια, τσουρέκι με γέμιση, σκληρό αλεύρι, μαχλέπι, μαστίχα, μαστίχα κοπανισμένη, μαστίχα Χίου, φρέσκια μαγιά, μαγιά, γέμιση, φουντούκια, ξανθές σταφίδες, σταφίδες, δαμάσκηνα, αποξηραμένα δαμάσκηνα, ξερά δαμάσκηνα, κουβερτούρα, ξύσμα κουβερτούρας, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, πασχαλινό γλυκό, γιορτινό γλυκό

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι