τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)

τάρτες για πάστα φλώρα (βασική ζύμη)
από : Top Chef!
Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια, αλλά και για την πάστα φλώρα!

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα κι ενώνω. Χαμηλώνω την σκάλα και προσθέτω τμηματικά το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Αφήνω τη ζύμη καλά τυλιγμένη με μεμβράνη για 30' στο ψυγείο.

Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη και ψήνω σε ταρτιέρα ή μικρές φόρμες για 20' στους 170°C, μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Βασικές Ζύμες

Μαγικά φίλτρα

τάρτα, ταρτάκια, πάστα φλώρα, βασική ζύμη, βασική συνταγή, βασική συνταγή για τάρτες, ζύμη, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά
  2. πορτοκάλι