λικέρ βύσσινο

λικέρ βύσσινο
από : Φοίβη
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για βύσσινο, κόκκινα κεράσια (αποφεύγω τα πετροκέρασα).

Υλικά

Διαδικασία

Αφαιρώ τα κοτσάνια και πλένω καλά τα βύσσινα. Τα στραγγίζω και τα βάζω σε ένα μεγάλο γύλαινο βάζο. Τα σκεπάζω με τη ζάχαρη. Παίρνω ένα τουλπάνι και φτιάχνω πουγκί, μέσα στο οποίο βάζω τα καρφάκια του γαρίφαλου και τα ξυλάκια της κανέλας. Τα βυθίζω στο βάθο και το αφήνω στον ήλιο για 1 μήνα, να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Αναποδογυρίζω κατά διαστήματα.

Μετά τον μήνα, αφαιρώ το τουλπάνι με τα μπαχάρια και προσθέτω στο μείγμα το αλκοόλ. Φροντίζω ώστε το υγρό να μην φτάνει μέχρι επάνω, στο στόμιο, αλλά να έχω αφήσει λίγο αέρα για να αναπνεύσει.

Το ξαναφήνω να ξεκουραστεί και να τραβήξει το αλκοόλ σε σκιερό μέρος για 3 ακόμη βδομάδες. Φιλτράρω το λικέρ και το αποθηκεύω σε γυάλινα μπουκάλια.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

Μαγικά φίλτρα

λικέρ, λικέρ βύσσινο, λικέρ κεράσι, βύσσινα, βύσσινο, γαρίφαλα, γαρίφαλο, καρφάκια γαρίφαλο, κανέλα, ξυλάκι κανέλας, ξυλαράκι κανέλας, οινόπνευμα, καθαρό οινόπνευμα, κονιάκ, αλκοόλ

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. βύσσινο
  2. γαρίφαλο
  3. κανέλα
  4. αλκοόλ