πάστα φλώρα (ή πάστα φρόλα όπως τη λέγαν παλιά)

πάστα φλώρα (ή πάστα φρόλα όπως τη λέγαν παλιά)
από : Φοίβη
Πάστα φλώρα ή πάστα φρόλα... αγαπημένη γεύση, με γέμιση από μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ένα καρουδάκι πλεγμένο στην κορυφή! Σαν τραπεζομάντιλο.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ενώνω το βούτυρο, τον κρόκο, τη βανίλια, την άχνη, το κονιάκ, το μπέικιν και τον χυμό λεμόνι. Ανακατεύω καλά και κοσκινίζω λίγο-λίγο το αλεύρι στο μείγμα. Δουλεύω με τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.

Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα ή ταρτιέρα και στρώνω μέσα τη ζύμη, σε λεπτό προς μεσαίο πάχος. Καλύπτως και τα τοιχώματα. Γεμίζω με μαρμελάδα βερίκοκο είτε κάποια άλλη γεύση. Κρατάω από το ζυμάρι ένα κομμάτι, ώστε να φτιάξω το στεφάνι, αν θέλω, και να διακοσμήσω την επιφάνεια της πάστας φλώρας με μπαστουνάκια ζύμης, σε σχήμα καρό. Μπορώ είτε να τα ρολάρω με το χέρι και να σχηματίσω # είτε να ανοίξω με τον πλάστη και να κόψω στενές λωρίδες, τις οποίες θα βάλω χιαστί πάνω από τη μαρμελάδα.

για το άλειμμα:

Χτυπάω πρόχειρα σε ένα μπολάκι το αβγό με ένα πιρούνι, να αφρίσει. Με ένα πινέλο, αλείφω την επιφάνεια της ζύμης, ώστε να πάρει χρώμα κατά το ψήσιμο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Διάφορα, Τάρτες-Ταρτάκια

Μαγικά φίλτρα

πάστα φλόρα, πάστα φλώρα, πάστα φρόλα, τάρτα, γλυκιά τάρτα, κονιάκ, αλκοόλ, χυμός, χυμός λεμονιού, μαρμελάδα, μαρμελάδα βερίκοκο, γέμιση

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι