Τάρτα με βερίκοκα

Τάρτα με βερίκοκα
από : glykatzou
Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Βγάζω το φρέσκο βούτυρο από το ψυγείο κι αμέσως το κόβω σε κομματάκια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το αλεύρι για ελάχιστα λεπτά, ίσα-ίσα να σχηματιστούν σβόλοι. Προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και χτυπάω καλά, να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Την αφήνω στον κάδο, σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30' να "ξεκουραστεί". 

Μετά από το μισάωρο βγάζω τη ζύμη μου, τη δουλεύω για λίγη ώρα με τα χέρια και την ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Σε μια ταρτιέρα απλώνω τη ζύμη και την πατάω με τα δάχτυλα να στρωθεί καλά και να καλύψε και τα τοιχώματα. Ό,τι ζύμη περισσέψει, την κόψω με το ψαλίδι κουζίνας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης σε διάφορα σημεία. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 15', μεχρί να ψηθεί ο πάτος μου και να πάρει χρώμα. Ελέγχω το φούρνο τακτικά, από το τζαμάκι χωρίς να τον ανοίξω για να μη χαθεί η θερμότητα.

για τη γέμιση:

Έχω πλύνει καλά τα βερίκοκα, τα έχω ανοίξει στα δύο κι έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια. Τα κόβω σε φέτες. Βγάζω τη ζύμη από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει για λίγο και στρώνω μέσα τις φέτες τα βερίκοκα, το ένα δίπλα στο άλλο. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης ή βάζουμε όσα θέλουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για ακόμη 40'-45'.

Προετοιμασία: 15', Αναμονή: 30', Ψήσιμο: 40' -45'

 

 

 

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Τάρτες-Ταρτάκια

Μαγικά φίλτρα

βερίκοκο, γλυκιά τάρτα, τάρτα, φρούτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. βερίκοκο