γρανίτα λεμόνι

γρανίτα λεμόνι
από : Top Chef!
Μπορώ να αυξομειώσω την ποσότητα ζάχαρης-λεμονιού, κατά τα γούστα μου.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύω να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού κι ανακατεύω. Χτυπάω πρόχειρα το ασπράδι να αφρίσει και το προσθέτω στο μείγμα. Αν θέλω, μπορώ να σουρώσω ώστε να αφαιρέσω το ξύσμα. Διαφορετικά φροντίζω να είναι πάρα πολύ λεπτές οι φλοίδες του λεμονιού.

Αποθηκεύω σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Κάθε 30', βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

γρανίτα, γρανίτα λεμόνι, γρανίτα λεμονιού, λεμόνι, λεμόνια, εσπεριδοειδή, φρούτα, φρέσκα φρούτα, χυμός, χυμός λεμονιού, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. λεμόνι
  2. ασπράδι αβγού