σιμιγδαλένιος, νηστίσιμος χαλβάς

σιμιγδαλένιος, νηστίσιμος χαλβάς
από : ζαχαροστρόβιλος

Σαρακοστιανή συνταγή του αγαπημένου γλυκού, για εκείνους που νηστεύουν αλλά και για όσους προτιμούν απλώς πιο "καθαρές" γεύσεις.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
 

Υλικά

Διαδικασία

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι της κανέλας. Ανακατεύω μερικές γύρες να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και βράζω για 3'-4'. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό του λεμονιο, ανακατεύω μια γύρα κι αφήνω στην άκρη να κρυώσει. 

για τον χαλβά:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι και το μπέικιν. Ανακατεύω πρόχειρα και χύνω τον χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς ένα τετράγωνο ταψί (22x22) και μεταφέρω το μείγμα του χαλβά εδώ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40' περίπου.

για τη "συναρμολόγηση":

Αφού ψηθεί ο χαλβάς, τον αφήνω να κρυώσει λίγο, αφαιρώ από το σιρόπι το ξυλάκι της κανέλας και τον περιχύνω γενναία, να πάει παντού.

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

Αν θέλω, μπορώ να γαρνίρω τον χαλβά με χοντροτριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γιορτινά Γλυκίσματα, Διάφορα, Νηστίσιμα

Μαγικά φίλτρα

χαλβάς, νηστίσιμος χαλβάς, σιμιγδαλένιος χαλβάς, νηστίσιμα γλυκά, νηστίσιμο γλυκό, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, σιμιγδάλι, ψιλό σιμιγδάλι, φιστίκι Αιγίνης, πορτοκάλι, πορτοκάλια, χυμός, χυμός πορτοκαλιού, σιρόπι, χυμός λεμονιού, λεμόνι, λεμόνια, εσπεριδοειδή, φρούτα, φρέσκα φρούτα, πασπάλισμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι