λευκό γλάσο σατινέ

λευκό γλάσο σατινέ
από : NickyL

Ένα γλάσο ζάχαρης-καθρέφτης για πτι-φουρ και cakes.

~

Το γλάσο σατινέ θα πρέπει να είναι ρευστό, ώστε να καλύψει ωραία το γλυκό σας. Όπως είναι και  η γκανάς.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ τρίβουμε την άχνη ζάχαρη. Ετοιμάζουμε ένα μπαιν-μαρί. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Φροντίζουμε να εφαρμόζει καλά το σκεύος και να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά κι ανακατεύουμε γρήγορα με αβγογδάρτη, να ομογενοποιηθούν. Προσοχή να μην βράσουν (απλά να ζεσταθούν), γιατί θα θαμπώσει το γλάσο.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 5'-10' να κρυώσει λίγο και το χρησιμοποιούμε. Μην το αφήσετε πολύ ώρα, γιατί θα σφίξει κι αν το ξαναζεστάνετε μπορεί να θαμπώσει.

Σημαντικό:Αφού το χρησιμοποιήσουμε, αφήνουμε τα γλυκά μας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο, χωρίς να τα μετακινήσετε. γιατί θα ραγίσει.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική, Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

Μαγικά φίλτρα

γλάσο, γλάσο ζάχαρης, γλάσο σατινέ, βασικό γλάσο, βασική συνταγή, επικαλύψεις, επικάλυψη, επικάλυψη γλυκών, γλυκόζη, χρώμα ζαχαροπλαστικής, διακόσμηση, διακοσμητική ζαχαροπλαστική, καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. γλυκόζη
  2. χρώμα ζαχαροπλαστικής