ψητά μήλα

ψητά μήλα
από : glykatzou
Γλυκό με προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε φέτες. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ώστε να πάει το βούτυρο παντού και να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα. Πλένω καλά τα μήλα και τα κόβω (με τη φλούδα) σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα πυρέξ στρώνω μέσα τα μήλα και τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζω από πάνω με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τέλος τη ζάχαρη.

Ανακατεύω πρόχειρα με τα χέρια, ώστε τα μπαχάρια να πάνε παντού. Σκεπάζω τα μήλα με τα ψίχουλα που έφτιαξα στην αρχή.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20'.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Gourmet Επιδόρπιο, Γλυκές Πίτες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

ψητά μήλα, μηλόπιτα, μήλο, μήλα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, μαύρη ζάχαρη, χυμός, χυμός λεμονιού, μοσχοκάρυδο

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι