υγρή σοκολατόπιτα

υγρή σοκολατόπιτα
από : glykatzou
Αφράτη σοκολατόπιτα που χορεύει σαν σοκολατένιο ζελεδάκι! Να κι ένα διαφορετικό γλυκό.

Υλικά

Διαδικασία

Φτιάχνω τα μακαρόν, ακολουθώντας τη βασική συνταγή. Σε ένα κατσαρόλι με βαρύ πάτο ή τηγάνι πασπαλίζω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (1/2 κούπα), μαζί με το χυμό του λεμονιού και το νερό. Όση ώρα περιμένω το μείγμα να καραμελώσει ελαφρώς, ζεσταίνω για λίγο στο φούρνο τη στρογγυλή φόρμα (με τρύπα στο κέντρο) που θα χρησιμοποιήσω για το γλυκό μου. Αμέσως μόλις γίνει η καραμέλα, περιχύνω τη φόρμα και την κουνάω ώστε η καραμέλα να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, πριν όμως κρυώσει και σκληρύνει, γιατί μετά δεν θα δουλεύεται.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω ελαφρώς την κρέμα γάλακτος. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης (1/2 κούπα). Σβήνω το μίξερ, προσθέτω στο μείγμα το κακάο κι ανακατεύω με μια σπάτουλα, να πάει παντού. Προσθέτω τη χλιαρή κρέμα γάλακτος, τα μακαρόν τα οποία θρυμματίζω με το χέρι και τέλος όσο ρούμι θέλω. Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά και χύνω το μείγμα της σοκολατόπιτας στη φόρμα, πάνω στην καραμέλα.

Καλύπτω τη φόρμα πρόχειρα με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί γεμισμένο με νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση (μπεν μαρί). Αυτό το κάνω για να μην πιτσιλίσει το νερό και μου χαλάσει το γλυκό. Οπότε φροντίζω να μην υπερβώ τη μέση με το νερό.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα. Αφήνω τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για 30' και με τη βοήθεια από δύο πιατέλες την αναποδογυρίζω και ξανά, ώστε να έρθει στη σωστή μεριά. Τη σερβίρω είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε την αφήνω για λίγες ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλυκές Πίτες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

σοκολατόπιτα, ψιλή ζάχαρη, χυμός, χυμός λεμονιού, κρέμα γάλακτος, άγλυκο κακάο, κακάο, μακαρόν, ρούμι, αλκοόλ, μπεν μαρί, καραμέλα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι