σοκολατένια, σφιχτή μους με μανταρίνι

σοκολατένια, σφιχτή μους με μανταρίνι
από : glykatzou
Μαλακό, κρεμώδες "κέικ" συνδυασμένο ισορροπημένα με τη γλύκα και το άρωμα του μανταρινιού.

Υλικά

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ χτυπάω πρόχειρα τους κρόκους, να αφρίσουν. Κατεβάζω την κουβερτούρα από τη φωτιά, προσθέτω τους χτυπημένους κρόκους κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα. Καθαρίζω τα μανταρίνια κι αφαιρώ με προσοχή τη λευκή ψίχα, γιατί πικρίζει. Κόβω τα μανταρίνια σε φέτες και τις προσθέτω στο μείγμα. Χύνω την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες και ανακατεύω πολύ ζωηρά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου.

Βουτυρώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη σκεπάζω με μεμβράνη. Γεμίζω με το μείγμα, καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά η μους. Η μους όταν κρυώσει θα σφίξει αρκετά, θυμίζοντας μαλακό κέικ.

για την επικάλυψη:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Αποσύρω, προσθέτω το αλκοόλ κι ανακατεύω.

για το γαρνίρισμα:

Με μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο κόβω ξύσμα από την κουβερτούρα. Καθαρίζω το μανταρίνι, αφαιρώ τις ίνες και το κόβω σε φετούλες.

για τη συναρμολόγηση:

Βγάζω τη σφιχτή μους από το ψυγείο κι αφαιρώ από το ταψάκι ανασηκώνοντας τη μεμβράνη ή αναποδογυρίζοντας μαλακά. Κόβω τη μους σε φέτες και τη σερβίρω περιχύνοντάς την με την κρέμα γάλακτος και γαρνίροντας με το ξύσμα της κουβερτούρας και φέτες μανταρινιού.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Διάφορα, Μους-Κρέμες

Μαγικά φίλτρα

μους, κρέμα, μους σοκολάτας, κρέμα σοκολάτα, κρέμα σοκολάτας, μους σοκολάτα, κουβερτούρα, μπεν μαρί, ξανθές σταφίδες, σταφίδες, μανταρίνι, μανταρίνια, εσπεριδοειδή, φρούτα, φρέσκα φρούτα, άρωμα, κρέμα γάλακτος, Κουαντρό, Κουαντρώ, αλκοόλ, γαρνίρισμα, ξύσμα, ξύσμα κουβερτούρας

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

+1

1 ψήφοι