limoncello (λιμοντσέλο)

limoncello (λιμοντσέλο)
από : Ορφέας

Το σαφράν (ζαφορά) το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα (έντονο κίτρινο, κροκί), στο ηδύποτό μας.

~

Είναι προτιμότερο στο πρώτο στάδιο (με τις φλοίδες) να χρησιμοποιήσουμε κάποιο δοχείο με μεγάλο στόμιο όπως βάζο, παρά στενό όπως μπουκάλι, γιατί θα δυσκολευτούμε με τις φλούδες των φρούτων.

Υλικά

Διαδικασία

Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια ή τα λάιμ μου. Αφαιρώ τη φλούδα, φροντίζοντας όμως να μην κόψω μαζί και τις λευκές ίνες, γιατί πικρίζουν. Άρα πηγαίνω όσο το δυνατόν πιο εξωτερικά κι επιφανειακά κατά το κόψιμο. Φυλάω τις φλοίδες και τις βάζω σε ένα μεγάλο γυάλινο (διαφανές) δοχείο μαζί με το οινόπνευμα. Φροντίζω να αφήσω λίγο κενό στο στόμιο, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει το λικέρ μου. Κλείνω το δοχείο και το αφήνω στο ψυγείο για 5 μέρες.

για το σιρόπι:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθούν καλά οι κόκκοι και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι.

για τη "συναρμολόγηση":

Αφαιρώ από το δοχείο τις φλοίδες του λεμονιοή του λάιμ και προσθέτω στο υγρό το σιρόπι και το σαφράν. Αν χρειάζεται, μοιράζω ισόποσα σε μπουκάλια. Κλείνω καλά το δοχείο και το αφήνω για 2 βδομάδες πίσω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να τραβήξει το αλκοόλ.

Πίνεται παγωμένο μετά το φαγητό σε ποτήρια του λικέρ.

Σχόλια


από jack | 25/06/7730 @ 13:21

Θέλω να το φτιάξω αλλά σκέφτομαι το οινόπνευμα: είναι αυτό το απλό καθαρό που βρίσκουμε σε κάθε σουπερ μαρκετ; αν αντί για οινοπονευμα το φτιάξω με καποιο άλλο αλκοολούχο;

από glykatzou | 21/11/2011 @ 16:44

Jack, είναι προτιμότερο στη συγκεκριμένη συνταγή να χρησιμοποιήσεις όντως καθαρό οινόπνευμα, από αυτό που βρίσκεις ευρέως. Διότι αν βάλεις κάποιο άλλο, όπως βότκα ή τζιν θα αλλοιώσεις τελείως την τελική γεύση και δε θα θυμίζει λιμοντσέλο. Τι λες;

από jack | 22/11/2011 @ 18:54

Λέω ότι πρώτη φορά ακούω ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι πόσιμο και έχω ξαφνιαστεί. Πάντως αν βάλω βότκα θα ψάξω συνταγή που να προβλέπει βότκα.

από Φοίβη | 23/11/2011 @ 13:29

Ναι, η αιθυλική αλκοόλη ποτοποιίας, το καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών δηλαδή, είναι πόσιμο και το βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ αλλά και στα φαρμακεία. Μπορείς, αν δε θες οινόπνευμα, να πειραματιστείς αντικαθιστώντας το με τη βότκα, μια και από τα "λευκά" οινοπνευματώδη, έχει πιο "ουδέτερη" γεύση. Αν το επιχειρήσεις, πες μας.

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

Μαγικά φίλτρα

λιμοντσέλο, limoncello, λικέρ, λικέρ λεμονιού, λικέρ λεμόνι, ηδύποτο, λεμόνι, λεμόνια, λάιμ, λεμόνι λάιμ, lemon lime, lime, φρούτα, φρέσκα φρούτα, φλούδες λεμονιού, φλοίδες λεμονιού, οινόπνευμα, καθαρό οινόπνευμα, ζαφορά, σαφράν, κρόκος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

4 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. λεμόνι
  2. λάιμ
  3. οινόπνευμα
  4. σαφράν