τσίζκεϊκ με ανθότυρο & γιαούρτι (διαίτης)

τσίζκεϊκ με ανθότυρο & γιαούρτι (διαίτης)
από : glykatzou
Γρήγορο γλυκό που είναι μάλιστα και ιδιαίτερα ελαφρύ.

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Σπάω τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθω σε σκόνη στο μπλέντερ. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και τα δουλεύω, σα να τα ζυμώνω, με τα χέρια. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνω μέσα σε μια φόρμα ή ταρτιέρα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10'-12'.

για την κρέμα:

Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ ομογενοποιώ το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζω με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτω στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύω να διαλυθεί και προσθέτω την μαρέγκα. Αναδεύω απαλά με μια σπάτουλα. 

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω τη βάση που έχω ψήσει με την κρέμα και λειαίνω με μια σπάτουλα. Αφήνω το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

Πλένω, καθαρίζω και κόβω στο δύο τις φράουλες. Γαρνίρω το τσίζκεϊκ με τις φέτες της φράουλας και πασπαλίζω από πάνω με μπόλικη άχνη.

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


από fraoulaki | 13/05/2011 @ 12:39

na rwtisw kati?i zelatini posa grammaria prepei na einai?mou eipan pws den einai ola ta fulla to idio, k kalutera na ta metrame se grammaria..i estw an mporeite peite mou sugkekrimena poia fulla na agorasw gia na ftiaksw ti suntagi!euxaristw! :)

από glykatzou | 13/05/2011 @ 13:35

Γνωρίζω πως τα φύλλα ζελατίνης που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, έχουν όλα βάρος 2,5γρ. ενώ τα επαγγελματικά ζυγίζουν 5γρ.. Δε συνηθίζω να μετράω όμως σε γραμμάρια κι ευτυχώς ό,τι συνταγές έχω/βρίσκω αναφέρονται σε φύλλα ζελατίνη. Βρήκα στο ντουλάπι τη μάρκα "Gelita", η οποία περιέχει 12 φύλλα, με συνολικό βάρος τα 20γρ., ήτοι 1,6 έκαστο. Οπότε έχεις δίκιο. Τι να πω... Βρίσκω βολική τη μέτρηση με τα φύλλα. Δεν τίθεται θέμα όμως να μη σου πήξει. Άλλωστε, αν (γενικά μιλώντας) έχεις κάποιο υγρό και δεν πήζει, απλώς προσθέτεις μια ζελατίνη, λιωμένη σε κρύο νεράκι. Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Κατηγορίες

Πανακότα & Cheesecake, Διαίτης

Μαγικά φίλτρα

τσιζκέικ, τσίζκεϊκ, cheesecake, τσίζκεϊκ με ανθότυρο, τσιζκέικ με ανθότυρο, μπισκότα, ανθότυρο, τυρί, μαύρη ζάχαρη, μέλι, γιαούρτι, λεμόνι, λεμόνια, φρούτα, φρέσκα φρούτα, εσπεριδοειδή, χυμός, χυμός λεμονιού, ξύσμα ξύσμα λεμονιού, μαρέγκα, φράουλα, φράουλες

Δοκιμάσατε και κρίνατε

2 Σχόλια

0

0 ψήφοι