κέικ διαίτης

κέικ διαίτης
από : Ορφέας
Κέικ διαίτης με μπαχάρια, μήλο και γιαούρτι.

Υλικά

Διαδικασία

Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη στο μπλέντερ ή αν θέλω τα ψιλοκόβω. Χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο με την ασπαρτάμη, να αφρατέψει. Ρίχνω ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί καλά το πρώτο πριν συνεχίσω. Χαμηλώνω την ένταση και κοσκινίζω σιγά-σιγά το αλεύρι. Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα προσθέτω στο μείγμα, όπως και τα αμύγδαλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και την κανέλα. Ομογενοποιώ πολύ καλά.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια φόρμα για κέικ. Τη γεμίζω με το μείγμα, το οποίο είναι αρκετά σφιχτό.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα τουλάχιστον. Αν δω ότι αρπάζει γρήγορα, χαμηλώνω την ένταση και καλύπτω την επιφάνεια του κέικ με αλουμινόχαρτο. 

για το πασπάλισμα:

Αν θέλω, πασπαλίζω με μπόλικη άχνη το κέικ μου αφού ψηθεί και κρυώσει.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Κέικ, Διαίτης

Μαγικά φίλτρα

κέικ, κέικ διαίτης, γλυκό διαίτης, ασπαρτάμη, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, καβουρδίζω, καβουρδισμένα αμύγδαλα, μήλο, μήλα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

+1

1 ψήφοι