μωσαϊκό με επικάλυψη γκανάζ

μωσαϊκό με επικάλυψη γκανάζ
από : thomi
Το αγαπημένο μωσαϊκό, με ξηρούς καρπούς και κονιάκ.

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα με τα χέρια και τα βρέχω με όσο γάλα χρειαστεί (μπορεί να είναι λιγότερο από τη δόση!), ώστε να μην είναι απλώς στεγνά (δεν τα παπαριάζω). Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό στη μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και το κακάο. Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτω στο μείγμα. Ενσωματώνω και συμπληρώνω με το κονιάκ. 

Στο μπλέντερ χοντροκόβω τα καρύδια. Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβω κι αυτά στο μπλέντερ. Ανακατεύω με μια σπάτουλα και προσθέτω στο μείγμα τα ελαφρώς βρεγμένα μπισκότα. Ανακατεύω να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τα χέρια. 

Γεμίζω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με το μείγμα του μωσαϊκού, κλείνω καλά με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά, 3-4 ώρες. 

 

για την γκανάζ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενσωματωθεί καλά με την κρέμα.

Περιχύνω το μωσαϊκό με τη χλιαρή γκανάζ και ξαναβάζω στο ψυγείο, να σφίξει.

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Διάφορα, Κέικ

Μαγικά φίλτρα

μωσαϊκό, κορμός, κέικ, μωσαϊκό με ξηρούς καρπούς, γκανάζ, σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι, μπισκότα, πρόβειο βούτυρο, άγλυκο κακάο, κακάο, κουβερτούρα, κονιάκ, αλκοόλ, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, καρύδια, καβουρδίζω, καβούρδισμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, ξηροί καρποί, κρέμα γάλακτος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι