Υδραίικα αμυγδαλωτά

Υδραίικα αμυγδαλωτά
από : thomi
Το παραδοσιακό γλύκισμα, εμπλουτισμένο με άρωμα από λεμόνι λάιμ.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ τρίβω την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνω την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα του λάιμ και το μέλι. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα μου τα υλικά. Προσθέτω και το ανθόνερο κι ομογενοποιώ. Πλάθω τη ζύμη και της δίνω το σχήμα μικρών αχλαδιών. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί, το οποίο έχω προηγουμένως πασπαλίσει με σιμιγδάλι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C (max) για 15'. 

για την επικάλυψη:

Αφού κρυώσουν τα αμυγδαλωτά μου, τα βουτάω σε ανθόνερο και τα ρολάρω στην άχνη. 

 

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από τη Μυρσίνη Λαμπράκη)


 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

αμυγδαλωτά, αμυγδαλωτό, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, αχλαδάκια, ανθόνερο, αμυγδαλόσκονη, αμυγδαλόψιχα, αμύγδαλα, ξηροί καρποί, λάιμ, λεμόνι λάιμ, lime, εσπεριδοειδή, άρωμα, ψιλό σιμιγδάλι, σιμιγδάλι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι