μαρέγκες - καλαθάκια (φωλίτσες)

μαρέγκες - καλαθάκια (φωλίτσες)
από : glykatzou
Η βασική συνταγή για μαρέγκες-φωλίτσες, τις οποίες γεμίζουμε με κρέμα της αρεσκείας μας.

Υλικά

Διαδικασία

Στερεώνω ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχω βάλει λίγο νερό, να καλύψει τον πάτο (μπεν μαρί). Ανάβω το μάτι, ρίχνω τα ασπράδια στο κατσαρολάκι, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα, να ασπρίσει το μείγμα. Μεταφέρω την μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάω για 15', μέχρι να σφίξει. Προς το τέλος προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.

Γεμίζω μια σακούλα με το μείγμα και με το κορνέ σχεδιάζω φωλίτσες πάνω σε λαδόκολλα που έχω στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου ή σιλπάτ.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15'-20'. Αφήνω τις μαρέγκες να στεγνώσουν μερικές ώρες, πριν τις γεμίσω, για να μη μαλακώσουν από την κρέμα.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Βασικές Ζύμες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

μαρέγκα, μαρέγκες, μαρέγκες-καλαθάκια, μαρέγκες-φωλίτσες, βασική συνταγή, βασική συνταγή για μαρέγκες, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, μπεν μαρί

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ασπράδι αβγού
  2. λεμόνι