τουίλ σοκολάτας (γλώσσες) με κανέλα

τουίλ σοκολάτας (γλώσσες) με κανέλα
από : glykatzou

Τα τουίλ (στα γαλλικά σημαίνει "κεραμίδι") είναι οι γνωστές μας "γλώσσες", οι οποίες γαρνίρνουν συνήθως ευφάνταστα παγωτά. Στη συγκεκριμένη βερσιόν, είναι σοκολατένιες γλώσσες, που το χρώμα τους θυμίζει δίχρωμο κέικ (μαρμπρέ) και με τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε παγωτά και τούρτες. Ή φυσικά να τις εξαφανίσετε όπως είναι!

Υλικά

Διαδικασία

Βουτυρώνω ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου ή αν έχω, χρησιμοποιώ δύο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα τα ασπράδια, να αφρίσουν και να αρχίσουν να πήζουν. Προσθέτω λίγη-λίγη τη ζάχαρη, να την απορροφήσουν, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία μαρέγκα. Κοσκινίζω τμηματικά το αλεύρι κι αναδεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο, το οποίο έχω αφήσει λίγο να πέσει η θερμοκρασία του. Χωρίζω από αυτό το μείγμα 6 κ.σ., τις βάζω σε ένα μπολάκι και το αφήνω στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ενώνω το κακάο με την κανέλα και ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, ώστε να μην υπάρχουν γρομπαλάκια στο κακάο. Ενώνω το κακάο με το βασικό μου μείγμα κι ανακατεύω ζωηρά.

Παίρνω με ένα μεγάλο κουτάλι μείγμα και το απλώνω με ένα μαχαίρι στη λαμαρίνα που έχω βουτυρώσει, σχηματίζοντας μικρούς δίσκους κι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Αφού στρώσω με το μαχαίρι τη δόση στη λαμαρίνα, παίρνω με ένα κουταλάκι λίγο μείγμα από αυτό που έχω κρατήσει στην άκρη και συμπληρώνω πάνω από τα δισκάκια, λειαίνοντας συνάμα κι ανακατεύοντας, σαν ελαφρύ κυματισμό, όπως κάνω με το κέικ μαρμπρέ (δίχρωμο).

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 4', μέχρι να αρχίσουν να πήζουν ελαφρώς. Όταν τα βγάλω από το φούρνο θα πρέπει να είναι ακόμη εύκαμπτα. Τα ξεκολλάω από τη λαμαρίνα και τα πιέζω ελαφρώς επάνω στον πλάστη ή σε κάποιον άλλο κύλινδρο, ώστε να πάρουν την κλίση. Τα αφήνω να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μπισκότα-Κουλουράκια, Finger... Dessert!, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

τουίλ, τουίλ σοκολάτας, γλώσσες, γλώσσες παγωτού, μαρέγκα, άγλυκο κακάο, κακάο, κανέλα, μπαχάρια, μπαχαρικά

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ασπράδι αβγού
  2. κακάο
  3. κανέλα