αχλάδια με κρέμα

αχλάδια με κρέμα
από : γιαγιά (χι χι)

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

Υλικά

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε στη μέση. Για να μη μαυρίσουν τα ρίχνετε αμέσως σε νερό, να τα σκεπάσει, στο οποίο προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού.

Βράζετε το νερό (2 κούπες) και ρίχνετε μέσα τα αχλάδια. Τα αφήνετε να βράσουν για 10'. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού και την κανέλα. Βράζετε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Τρυπάτε τα αχλάδια με ένα πιρούνι, για να διαπιστώσετε ότι έχουν μαλακώσει. Ετοιμάζετε την κρέμα.

για την κρέμα:

Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τούς κρόκους των αβγών ζωηρά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα. Προσθέτετε το γάλα λίγο. λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζετε την κρέμα σε σιγανή φωτιά ή σε μπεν μαρί για 5', ανακατεύοντας. Την αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και προσθέτετε τη βανίλια.

για τη συναρμολόγηση:

Στραγγίζετε τα αχλάδια από το σιρόπι και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Τα ραντίζετε με λίγο κονιάκ αν θέλετε και τα περιχύνετε με την κρέμα.

για την διακόσμηση:

Καβουρδίζετε τα λευκά αμύγδαλα και τα χοντροκόβετε στο μπλέντερ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος είτε σκέτη αν θέλετε άγλυκη σαντιγί είτε προσθέτετε λίγη άχνη. Γαρνίρετε τα αχλάδια με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κρέμα σαντιγί. Πασπαλίζετε από πάνω αν θέλετε σκόνη καφέ ή ξύσμα σοκολάτας.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαγικά φίλτρα

αχλάδι, αχλάδια, , κρέμα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, καβουρδίζω, καβούρδισμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, φλούδα λεμονιού, φλούδα πορτοκαλιού, φλούδα, κανέλα, ξυλάκι κανέλας, ξυλαράκι κανέλας, κονιάκ, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος, σαντιγί, σαντιγύ, καφές, νες καφέ, ξύσμα, ξύσμα κουβερτούρας, κουβερτούρα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

δοκιμάστε και αυτές