Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα

Μαρμελάδα με αχλάδια και ξινόμηλα
από : γιαγιά (χι χι)

Μαρμελάδα που συνδυάζει δύο συγγενικά φρούτα: τα αχλάδια και τα ξινόμηλα.

~

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!

Υλικά

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βράζετε με το νερό για 10'. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5'. Αφαιρείτε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και το χυμό των λεμονιών. Βράζετε τη μαρμελάδα έως ότου "δέσει".

Αποστειρώνετε βαζάκια και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

μαρμελάδα, μαρμελάδα αχλάδι, μαρμελάδα αχλαδιού, μαρμελάδα ξινόμηλου, αχλάδι, αχλάδια, ξινόμηλο, ξινόμηλα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, λεμόνι, λεμόνια, εσπεριδοειδή, χυμός, χυμός λεμονιού, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, κανέλα, ξυλάκι κανέλας, ξυλαράκι κανέλας

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αχλάδι
  2. ξινόμηλα
  3. κανέλα
  4. λεμόνι