αχλάδια κομπόστα

αχλάδια κομπόστα
από : γιαγιά (χι χι)

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε!
 

Υλικά

Διαδικασία

Διαλέγετε γερά αχλάδια, τα καθαρίζετε, τα χωρίζετε στη μέση κι αφαιρείτε με μυτερό μαχαιράκι την καρδιά και τα κουκούτσια τους. Βράζετε το νερό, προσθέτετε τα αχλάδια, τα σκεπάζετε κι αφήνετε να σιγοβράσουν για 10'. Κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και μία φλούδα λεμονιού (μόνο το κίτρινο μέρος) και την πιπερόριζα, αν θέλετε. Ανακατεύετε την κομπόστα έως ότου η ζάχαρη λιώσει τελείως, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να σιγοβράσει για 10'-15' ακόμη, έως ότου μαλακώσουν τα αχλάδια.

Βάζετε την κομπόστα στο ψυγείο και τη σερβίρετε παγωμένη. Εναλλακτικά, αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με την κομπόστα.

~γιαμ γιαμ~
 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

κομπόστα, κομπόστα αχλαδιού, αχλάδια κομπόστα, αχλάδι, αχλάδια, φρούτα, φρέσκα φρούτα, λεμόνι, λεμόνια, φλούδα, φλούδα λεμονιού, εσπεριδοειδή, τζίντζερ, πιπερόριζα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αχλάδι
  2. λεμόνι
  3. τζίντζερ