Γλυκό Βερίκοκο

Γλυκό Βερίκοκο
από : γιαγιά (χι χι)

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

Υλικά

Διαδικασία

Αφαιρείτε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα βερίκοκα. Ετοιμάζετε το ασβεστόνερο: Σε ένα μπολ ρίχνετε τα βερίκοκα και διαλύετε μέσα 2 κ.σ. ασβέστη σε μπόλικο νεράκι, να τα καλύψει. Το νερό θα πρέπει να είναι θαμπό και θα μοιάζει με γάλα. Τα αφήνετε στο ασβεστόνερο  για 1,5 περίπου ώρα. Τα ξεπλένετε πολύ καλά σε πολλά νερά και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Μπήγετε μέσα σε κάθε βερύκοκο από ένα αμύγδαλο καβουρδισμένο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα η στο σκεύος της χύτρας, βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 10' περίπου και ρίχνετε μέσα τα βερίκοκα. Τα αφήνετε να βράσουν συνολικά για 10'. Αποσύρετε το γλυκό από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Το αφήνετε έτσι για 24 ώρες.

Μετά από 24 ώρες, βγάζετε τα βερίκοκα από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και βράζετε το σιρόπι μόνο του, μέχρι να "δέσει". Ρίχνετε μέσα τα βερίκοκα και το χυμό του λεμονιού ή τη γλυκόζη κι ανακατεύετε 1-2 γύρες. Βράζετε το γλυκό του κουταλιού μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να "δέσει".

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλυκά του Κουταλιού

Μαγικά φίλτρα

γλυκό του κουταλιού, γλυκό του κουταλιού βερίκοκο, γλυκό του κουταλιού βερύκοκο, βερίκοκα, βερίκοκο, βερύκοκο, βερύκοκα. ασβέστη, ασβέστης, ασβεστόνερο, αμύγδαλα, αμύγδαλο, ωμά αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα, καβουρδίζω, καβούρδισμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι