πλούσιο γαλακτομπούρεκο σε τρελά κέφια

πλούσιο γαλακτομπούρεκο σε τρελά κέφια
από : γιαγιά (χι χι)
Το κλασικό γαλακτομπούρεκο γίνεται... σπιτικό.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε μαζί τα αβγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το ζεστό γάλα, λίγο-λίγο, ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Βάζετε την κρέμα στη φωτιά και τη δουλεύετε με σύρμα έως ότου πήξει. Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού ή τη βανίλια και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Λιώνετε σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Στρώνετε μέσα σε ταψί τα μισά φύλλα, ενώ αλείφετε το κάθε φύλλο με το βούτυρο. Αδειάζετε μέσα την κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε επίσης ένα-ένα, με το λιωμένο βούτυρο.

Χαράζετε το γαλατομπούρεκο σε κομμάτια μπακλαβαδωτά, ώστε να μπορείτε μετά να το σερβίρετε.

Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για 35' περίπου.

για το σιρόπι:

Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και αν θέλετε μερικά γαρύφαλλα καρφάκια και την κανέλα. Ρίχνετε το σιρόπι στο γαλατομπούρεκο όταν θα έχει μισοκρυώσει. Το κόβετε όταν θα έχει κρυώσει εντελώς, ώστε να απορροφήσει τελείως το σιρόπι και το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα σκόνη.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

Μαγικά φίλτρα

γαλακτομπούρεκο, γλυκό ταψιού, γλυκά ταψιού, σιροπιαστά, σιροπιαστό, ανατολίτικο, ανατολίτικα, ανατολίτικα γλυκά, σιμιγδάλι, λεμόνι, φλούδα, φλούδα λεμονιού, λεμόνια, άρωμα, εσπεριδοειδή, φύλλο, φύλλο μπακλαβά, σιρόπι, χυμός, χυμός λεμονιού, φρούτα, φρέσκα φρούτα, ξυλάκι κανέλας, ξυλαράκι κανέλας, κανέλα, μπαχάρια, μπαχαρικά, γαρίφαλα, γαρίφαλο, καρφάκια γαρίφαλο, καρφάκια, πασπάλισμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι