γιαουρτόπιτα με σιρόπι

γιαουρτόπιτα με σιρόπι
από : γιαγιά (χι χι)
Η αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς για γιαουρτόπιτα με σιροπάκι.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τη βανίλια κι ενσωματώνετε. Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Τα ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα του βουτύρου μαζί με το γιαούρτι. Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά, προσθέτετε τα αμύγδαλα κι ομογενοποιείτε. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψάκι.

Ψήνετε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-200° για 35'-45' λεπτά περίπου.

για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. 'Οταν η γιαουρτόπιτα ψηθεί, την περεχύνετε με το σιρόπι.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλυκές Πίτες

Μαγικά φίλτρα

γιαούρτι, γιαουρτόπιτα, γλυκιά πίτα, πίτα, σιρόπι, λεμόνια, λεμόνι, χυμός, χυμός λεμονιού, εσπεριδοειδή, φρούτα, φρέσκα φρούτα, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, ωμά αμύγδαλα, αμυγδαλόψιχα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά
  2. γιαούρτι
  3. αμύγδαλα
  4. λεμόνι