γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)

γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)
από : Μαιρούλα
Γρήγορο γλάσο, διαφορετικά από τα άλλα, αφού αναδεικνύει το άρωμα και τη διαπεραστικότητα του καφέ.

Υλικά

Διαδικασία

Λιώνετε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και προσθέτετε το γάλα, το νερό και τον καφέ. Το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10'. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα καρύδια.

Συμβουλή: Απλώνετε το γλάσο μόκα στην επιφάνεια ενός ψημένου κέικ, διαμέτρου 23 εκ. περίπου, με τη βοήθεια μιας ίσιας σπάτουλας. Βάζετε κατόπιν το κέικ σε δυνατό φούρνο (200°C-220°C) για περίπου 10' ή μέχρι να στερεοποιηθεί το γλάσο.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλάσο-Επικάλυψη-Σως

Μαγικά φίλτρα

γλάσο, γλάσο μόκα, βασική συνταγή για γλάσο, βασικό γλάσο, καφές, στιγμιαίος καφές, κουβερτούρα, ζαχαρούχο γάλα, καρύδια, ξηροί καρποί

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ζαχαρούχο γάλα
  2. καφές
  3. καρύδια