ατομικά τσίζκεϊκ εσπεριδοειδών στο ποτήρι

ατομικά τσίζκεϊκ εσπεριδοειδών στο ποτήρι
από : glykatzou

Μπορώ αντί για λεμόνια ή πορτοκάλια να χρησιμοποιήσω κι άλλα εσπεριδοειδή, όπως γκρέιπφρουτ. Επίσης μπορώ να χωρίσω την κρέμα και να την αναμείξω ξεχωριστά με λεμόνι, πορτοκάλι κλπ., φτιάχνοντας 5 ποτηράκια με λεμόνι και 5 με άλλη γεύση. Ή μπορώ να συνδυάσω λεμόνι με πορτοκάλι κι ό,τι άλλο χυμό φρούτου μου ταιριάξει!

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση μπισκότου:

Καβουρδίζω σε αντικολλητικό ταψάκι τα αποφλοιωμένα (λευκά) αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει. Στρώνω στον πάγκο της κουζίνας μου ένα φύλλο λαδόχαρτου. Αφήνω επάνω τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πολτοποιώ χρησιμοποιώντας τον πλάστη. Εναλλακτικά, τα ρίχνω στο μπλέντερ και τα θρυμματίζω. Προσθέτω τέλος το λιωμένο βούτυρο κι ενώνω. 

Διαλέγω τα ποτήρια, φλιτζανάκια ή μπολάκια που θα χρησιμοποιήσω για τα ατομικά τσίζκεϊκ μου. Μοιράζω την μπισκοτένια βάση ανάμεσα στα ποτήρια και φτιάχνω πάτους, πιέζοντάς τους με ένα κουτάλι. Αφήνω τη βάση μου να σφίξει και να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.

για την κρέμα:

Πλένω καλά τα λεμόνια ή/και τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσω. Τα στεγνώνω με μια πετσέτα κουζίνας. Με ένα καλό εργαλείο, κόβω φλοίδες από τα εσπεριδοειδή μου, προσέχοντας να πάρω μόνο το εξωτερικό μέρος (κίτρινο) και καθόλου από τις λευκές ίνες, οι οποίες πικρίζουν. Εναλλακτικά, χρησιμοποιώ τον τρίφτη και παίρνω ξύσμα. Στίβω τα φρούτα μου, μέχρι να συγκεντρώσω συνολικά 200ml χυμού. 

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά χύνω το χυμό, τη ζάχαρη, τις φλοίδες και τέλος τη βανίλια. Αφήνω να βράσει ελαφρώς, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα παχύρευστο σιρόπι, για περίπου 14'-16'.

Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω στο σιρόπι την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνω το μάτι, επαναφέρω την κατσαρόλα και την αφήνω να σιγοβράσει το μείγμα μου για 10'. Ανακατεύω συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή και γυαλιστερή κρέμα.

για τη συναρμολόγηση:

Βγάζω τα ποτήρια μου από το ψυγείο. Περνάω την κρέμα που μόλις έφτιαξα από λεπτό κόσκινο, ώστε να συγκρατήσει το ξύσμα ή τις φλοίδες των φρούτων. Γεμίζω με την κρέμα μου τα ποτήρια. Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω πίσω στο ψυγείο για 2 ώρες, να κρυώσουν καλά και να σφίξει η κρέμα, πριν σερβίρω. 

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Πανακότα & Cheesecake, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

τσίζκεϊκ, cheesecake, λεμόνι, λεμόνια, πορτοκάλι, πορτοκάλια, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, άρωμα, χυμός, χυμός λεμονιού, χυμός πορτοκαλιού, αμύγδαλα, αμύγδαλο, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, καβουρδίζω, καβούρδισμα, καβουρδισμένα αμύγδαλα, μπισκότα, κρέμα γάλακτος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι