σπιτική... τζιτζιμπύρα! (έχεις δοκιμάσει;)

σπιτική... τζιτζιμπύρα! (έχεις δοκιμάσει;)
από : Φοίβη
Γλυκειά ανάμνηση για τους παλιότερους και σχετικά ακριβό αναψυκτικό για τους νεότερους, που έλκονται από την ιδιαιτερότητα της πιπερόριζας. Χωνευτική μεν αλλά και με καυτή παρουσία!

Υλικά

Διαδικασία

Χοντροκόβω το φρέσκο τζίντζερ μέσα σε ένα γουδί αν έχω, αλλιώς μπολ, και προσθέτω τη μαύρη ζάχαρη. Πλένω καλά και στεγνώνω τα λεμόνια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ φλοίδες από τα λεμόνια, προσέχοντας να μην πάρω μαζί και τις λευκές ίνες που πικρίζουν. Εναλλακτικά, με τον τρίφτη παίρνω ξύσμα. Το προσθέτω στο μπολ. Με το γουδοχέρι πολτοποιώ όλα τα υλικά, αφήνοντας τα αρώματα να ξυπνήσουν. Εάν δεν διαθέτω γουδοχέρι, μπορώ να απλώσω όλα μου τα υλικά στον πάγκο και να τα πατήσω με τον πλάστη. 

Συγκεντρώνω όλα μου τα υλικά, πιεσμένα, σε ένα μπολ και χύνω μέσα τον χυμό των λεμονιών κι αφού ενσωματωθεί, προσθέτω και τη σόδα. Αφήνω το μείγμα για 10' στην άκρη να δώσει τα αρώματά του. Δοκιμάζω τη γεύση. Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη για να σπάσει την οξύτητα του λεμονιού και του τζίντζερ.

Σουρώνω το περιεχόμενο μέσα από ένα τουλπάνι ή με μια πολύ λεπτή σίτα. Το περνάω σε γυάλινο μπουκάλι.

Σερβίρω την τζιτζιμπύρα κατά προτίμηση αμέσως, με μπόλικα παγάκια!

~δοκίμασέ το!~ 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

Μαγικά φίλτρα

τζίντζερ, πιπερόριζα, μπαχάρια, μπαχαρικά, καρυκεύματα, τζιτζιμπύρα, τζιτζιμπίρα, ginger beer, μαύρη ζάχαρη, σόδα, ξύσμα, ξύσμα λεμονιού, χυμός, χυμός λεμονιού, άρωμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι