τούρτα καρότο (carrot cake)

τούρτα καρότο (carrot cake)
από : NickyL
Ιδιαίτερο γλυκό, που για μεγαλύτερη ευκολία δεν θέλει μίξερ!

Υλικά

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα κι ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα αβγά. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε μίξερ, μπορούμε να δουλέψουμε απλώς αυτά τα υλικά σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, την καρύδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα. Το μείγμα που θα προκύψει, είναι αρκετά ρευστό. 

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (με έλασμα), 22-24 εκ.. Μεταγγίζουμε το μείγμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε την τούρτα καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου. Tην αφήνουμε να κρυώσει και τη χωρίζουμε στη μέση. Μπορείτε, αν θέλετε, να μοιράσετε τη δόση και να την ψήσετε σε δύο τσέρκια, αν δυσκολεύεστε να κόψετε τους δύο πάτους.

Ενώνουμε τους δύο πάτους, βάζοντας μια μικρή στρώση από το τυρί ενδιάμεσα και κλείνοντάς τους σαν σάντουιτς. Καλύπτουμε την τούρτα μας επίσης με μια στρώση από το κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας. 

για τη διακόσμηση:

Πασπαλίζουμε την τούρτα καρότου με χοντροκομμένα καρύδια, τα οποία έχω κόψει στο μπλέντερ.

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Τούρτες-Πάστες, Gourmet Επιδόρπιο

Μαγικά φίλτρα

κέικ, κέικ καρότο, κέικ καρότου, carrot cake, τούρτα, τούρτα καρότο, τούρτα καρότου, καρότα, καρότο, λαχανικά, λαχανικό, μοσχοκάρυδο, μπαχάρια, μπαχαρικά, καρυκεύματα, ινδική καρύδα, καρύδια, καστανή ζάχαρη, σταφίδες, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, πορτοκάλι, πορτοκάλια, φρούτα, ξερά φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κρεμώδες τυρί, τυρί, γκουρμέ, γκουρμέ επιδόρπιο, gourmet, gourmet επιδόρπιο

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι