ρολό με μαρμελάδα

ρολό με μαρμελάδα
από : Φοίβη

Πολύχρωμη, παιχνιδιάρικη ιδέα για ρολό που κρύβει ζουμερή μαρμελάδα και φρούτα στο εσωτερικό της.

~

Αν θέλω μπορώ να πειραματιστώ με γεύσεις και χρώματα: να χρησιμοποιήσω ό,τι μαλακό φρούτο έχω κι ό,τι γεύση μαρμελάδας υπάρχει στο ψυγείο!

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Καθώς δουλεύω το μείγμα προσθέτω λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι να πετύχω μια μαλακιά, λεία ζύμη που δεν κολλάει.

Αλευρώνω τον πάγκο της κουζίνας μου κι ανοίγω τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 30x20, με πάχος 1εκ.. Αφού πετύχω με τον πλάστη το σχήμα μου, κάνω πιο συγκεκριμένες τις άκρες με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού. 

για τη γέμιση:

Με ένα πινέλο ή κουτάλι στρώνω τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μου, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω (σαν κορνίζα) περίπου 1εκ.. Μοιράζω τα φρέσκα φρούτα μου και κατόπιν με ένα πινέλο βρέχω το πλαίσιο που άφησα χωρίς γέμιση, με το λίγο γάλα, ώστε να μπορέσω να "κολλήσω" τη ζύμη. Έχω μπροστά μου τη ζύμη σαν όρθιο πίνακα, με την κοντύτερη μεριά παράλληλα προς εμένα. Ξεκινάω να ρολάρω το ζυμάρι, σαν σαλαμάκι, προς τα πάνω, σπρώχνοντάς το ελαφρώς και πατώντας το στο τέλος, να "κουμπώσει". 

Στρώνω πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου ένα φύλλο σιλπάτ ή καλύπτω ένα δίσκο με λαδόχαρτο. Τοποθετώ το ρολό μου πάνω στο δίσκο, προσέχοντας η "ανοιχτή" μεριά (εκεί που έκλεισα το ρολό) να είναι προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο, αλλά να παραμείνει κάτω από το βάρος του κορμού. 

για την επιφάνεια:

Σε ένα μπολάκι χτυπάω πρόχειρα με ένα πιρούνι το αβγό και με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια του κορμού μου. Πασπαλίζω με μπόλικη ζαχαρίτσα. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (γκάζι: 6) για 30'-40', μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα ο κορμός μου και να ψηθεί καλά και το εσωτερικό του. 

για το σερβίρισμα:

Γαρνίρω κάθε κομμάτι ρολό με μπόλικη κρέμα πατισερί κι αν θέλω, με φρέσκα σμέουρα. 

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Τούρτες-Πάστες, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

ρολό, μωσαϊκό, κορμός, ρολό με μαρμελάδα, ρολό μαρμελάδας, κορμός μαρμελάδας, κορμός με μαρμελάδα, γάλα, μαρμελάδα, μαρμελάδα βατόμουρο, βατόμουρα, βατόμουρο, σμέουρα, φρούτα, φρέσκα φρούτα, χρώμα, κρέμα πατισερί, κρέμα ζαχαροπλαστικής

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι