γρανίτα βερίκοκο

γρανίτα βερίκοκο
από : Μαιρούλα
Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.

Υλικά

Διαδικασία

Σημαντικό: Αν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Βάζω στο μπλέντερ τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες ή κυβάκια, χωρίς το σιρόπι (αν έχουν) και προσθέτω τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τέλος, τη ζάχαρη. Πολτοποιώ πολύ καλά όλα μου τα υλικά και αν χρησιμοποιώ ζελατίνη, την προσθέτω σε αυτό το στάδιο, να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

γρανίτα, γρανίτα βερίκοκο, γρανίτα βερύκοκο, ζελατίνη, βερίκοκα, βερύκοκα, κομπόστα, βερίκοκα κομπόστα, βερίκοκο κομπόστα, βερίκοκο κονσέρβα, χυμός, χυμός πορτοκαλιού, χυμός λεμονιού, μηχανή παγωτού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. βερίκοκο
  2. πορτοκάλι
  3. λεμόνι