γρανίτα ροδάκινο (γιαρμάς)

γρανίτα ροδάκινο (γιαρμάς)
από : Μαιρούλα
Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.

Υλικά

Διαδικασία

ΣημαντικόΑν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα ροδάκινα και προσθέτω τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Ενώνω την κρέμα από τα ροδάκινα με το σιρόπι και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

γρανίτα, γρανίτα ροδάκινο, γρανίτα γιαρμάς, μηχανή παγωτού, ροδάκινο, γιαρμάς, γιαρμάδες, φρούτα, φρέσκα φρούτα, κονσέρβα, ροδάκινο κονσέρβα, κονσέρβα ροδάκινο, κομπόστα, κομπόστα ροδάκινο, ροδάκινο κομπόστα, χυμός, χυμός λεμονιού, χυμός πορτοκαλιού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. ροδάκινο
  2. λεμόνι
  3. πορτοκάλι