γρανίτα πορτοκάλι

γρανίτα πορτοκάλι
από : Μαιρούλα
Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.

Υλικά

Διαδικασία

ΣημαντικόΑν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το ξύσμα πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτω τους χυμούς και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

γρανίτα, γρανίτα πορτοκάλι, γρανίτα πορτοκαλιού, πορτοκάλι, φρούτα, φρέσκα φρούτα, χυμός πορτοκαλιού, χυμός, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, ζελατίνη, μηχανή παγωτού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. πορτοκάλι