γρανίτα φράουλα

γρανίτα φράουλα
από : Μαιρούλα
Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, όσο περισσότερο δουλέψω το μείγμα, αφήνοντάς το για 30' στην κατάψυξη και μετά βγάζοντάς το και δουλεύοντάς στο μίξερ κι επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο λεία θα είναι η γρανίτα μου.

Υλικά

Διαδικασία

ΣημαντικόΑν φτιάξουμε τη γρανίτα μας στη μηχανή παγωτού, δεν χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης. Αν όμως δεν έχουμε και το παρασκευάσουμε στο χέρι, τότε προσθέτουμε ζελατίνη στο μείγμα μας.

για χρήση ζελατίνης: Διαλύω 3 φύλλα ζελατίνης σε 2 κουταλιές ζεστό νερό...

...Πλένω καλά τις φράουλες, αφαιρώ τα κοτσάνια τους και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω για 5' το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτω το χυμό, την πούλπα από τις φράουλες και τη ζελατίνη αν χρησιμοποιώ κι ανακατεύω ζωηρά.

Μεταφέρω το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού αν έχω.

διαφορετικά: Αποθηκεύω την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Ανά 30' το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 2-3 φορές.

 
 

 

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

γρανίτα, γρανίτα φράουλα, φράουλα γρανίτα, φράουλες, φρούτα, φρέσκα φρούτα, άρωμα, ζελατίνη, χυμός, χυμός λεμονιού, μηχανή παγωτού

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. φράουλα
  2. λεμόνι