eggnog (έγκνογκ)

eggnog (έγκνογκ)
από : γιαγιά (χι χι)

Προαιρετικά πασπαλίζετε την επιφάνεια του έγκνογκ με μοσχοκάρυδο τριμμένο ή κανέλα.

~

Παραδοσιακό, δημοφιλές "ποτό", κυρίως στην Αμερική και τον Καναδά, που σερβίρεται σε λογής γιορτές. Τα χτυπημένα αβγά του προσδίδουν την αφρώδη του υφή. 

~

Μπορείτε να το πιείτε και χωρίς αλκοόλ.

Υλικά

Διαδικασία

Χτυπάτε το 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε την πρέζα αλάτι και λίγο-λίγο το ζεσταμένο γάλα. Τοποθετεί το μείγμα σε μπεν-μαρί (σε κατσαρολάκι που είναι στερεωμένο πάνω σε άλλο κατσαρόλι με νερό που βράζει μέχρι τη μέση) και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά. Το κρυώνετε.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με ελάχιστο αλάτι. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη (1/4 φλυτζανιού). Χτυπάτε καλά την μαρέγκα, την προσθέτετε στο αρχικό μείγμα που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά, ανακατεύοντας, και τέλος  τη βανίλια, ανακατεύοντας ελαφρά.

Αφήνετε το eggnog στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει καλά. Το σερβίρετε σε μικρά μπολ ή ποτήρια του παγωτού.

Το παραδοσιακό eggnog περιέχει αλκοόλ: μπράντυ, ουίσκυ ή ρούμι. Οπότε αν θέλετε, πριν το ψύξετε, προσθέτετε στο μείγμα όσο αλκοόλ επιθυμείτε και το κάνετε όσο έντονο αντέχετε!

γιαμ γιαμ!

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα, Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα

Μαγικά φίλτρα

έγκνογκ, eggnog, egg nog, γιορτινό γλυκό, γιορτές, ρόφημα, ποτό, γιορτινό ρόφημα, γιορτινό ποτό, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, αλκοόλ, μπράντι, μπράντυ, ρούμι, ουίσκι, ουίσκυ, κρόκος, κρόκος αβγού, ασπράδι αβγού, καρυκεύματα, μπαχάρια, μπαχαρικά, μοσχοκάρυδο, κανέλα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι