δαμάσκηνα κομπόστα

δαμάσκηνα κομπόστα
από : Μαιρούλα

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο βράσιμο κρασί ή κονιάκ ή ρούμι (χικ!). Χρησιμοποιείτε κρασί και νερό σε ίσα μέρη (όσο κρασί τόσο νερό) ή προσθέτετε μαζί με τη ζάχαρη λίγο κονιάκ ή ρούμι.

~

 

Ο γρήγορος τρόπος για να αποστειρώσω τα βάζα είναι το microwave, στην περίπτωση και μόνο που τα βάζα μας δεν έχουν πλαστικά μέρη, τα οποία και λιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε γρήγορα να τα αποστειρώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας τη μικρή σκάλα για 3'-4'. Φυσικά, πρώτα θα πρέπει να έχω πλύνει καλά τα βάζα με καυτό νερό και σαπούνι. 

Εναλλακτικά, αφού σαπουνίσουμε και ξεπλύνουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα (βάζο και καπάκι) σε μια πετσέτα μέσα στο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία (100° C) τα αφήνουμε για 15'. Κατόπιν τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μέχρι επάνω, χωρίς να αφήσουμε καθόλου κενό μεταξύ μαρμελάδας και πώματος, σφραγίζουμε με το καπάκι κι αναποδογυρίζουμε! 

Υλικά

Διαδικασία

Πλένετε τα δαμάσκηνα, τα σκεπάζετε με νερό μέσα σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 40'. Προσθέτετε αν θέλετε, μία ή δύο φέτες λεμομιού ή πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε για άλλα 5'.

άλλος τρόπος:

Πλένετε τα δαμάσκηνα καλά, τα σκεπάζετε σε κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να μείνουν μια νύχτα. Την επόμενη μέρα τα βράζετε για 20' περίπου, προσθέτετε τη φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα βράζετε για άλλα 5'.

Αποθηκεύετε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βαζάκια, εντός ή εκτός ψυγείου.

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Μαρμελάδες & Ζελέ

Μαγικά φίλτρα

κομπόστα, δαμάσκηνα, κομπόστα δαμάσκηνο, δαμάσκηνο κομπόστα, αποστειρώνω βάζα, αποστειρωμένα βάζα, φέτες λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού, λεμόνι, πορτοκάλι, φρούτα, φρέσκα φρούτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. δαμάσκηνα
  2. λεμόνι
  3. πορτοκάλι