διπλωμένες... δίπλες

διπλωμένες... δίπλες
από : Μαιρούλα
διπλωμένες δίπλες ή μήπως... τα βλέπουμε διπλά; Παίξτε με τη ζύμη, δίνοντάς της ό,τι μορφή κάνετε κέφι, ακόμη και κόβοντας σχήματα με κουπ πατ. Εναλλακτική πρόταση "γλυκού".

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά χτυπημένα πρόχειρα με ένα πιρούνι, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνετε καλά και την ανοίγετε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν την κόβετε σε στενές λωρίδες ή κορδέλες, τις οποίες δένετε, αν θέλετε, σε κόμπους.

Ρίχνετε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, αρκετό λάδι και όταν κάψει ψήνετε τα κομμάτια της ζύμης μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα.

για το σιρόπι:

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέλι με λίγο νερό. Για να υπολογίσετε, όσο μέλι χρησιμοποιήσετε, βάζετε την μισή ποσότητα νερού. Αφού γίνει το σιρόπι περιχύνετε τις δίπλες. Αν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βυθίσετε τις δίπλες με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι ώστε να "τραβήξουν" κι αφού τις στολίσετε σε μια πιατέλα να τις περιχύσετε εξτρά με το σιρόπι. 

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

Τις πασπαλίζετε με καρύδια κοπανισμένα και με κανέλα.


 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

δίπλες, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, γιορτές, γιορτινό γλυκό, ζύμη, ζυμάρι, κονιάκ, αλκοόλ, σιρόπι, μέλι, πασπάλισμα, καρύδια, κανέλα, μπαχαρικά, μπαχάρια, καρύκευμα, καρυκεύματα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι