διαφορετικό εκμέκ κανταΐφι

διαφορετικό εκμέκ κανταΐφι
από : γιαγιά (χι χι)

Μπορείτε πάντοτε, για μεγαλύτερη ευκολία, να αγοράσετε έτοιμο τσουρέκι και να ξεκινήσετε την... αρχιτεκτονική γεύσης! Αυτό το γλυκό είναι μια καλή πρόταση.

Υλικά

Διαδικασία

Φτιάχνετε, ψήνετε κι αφήνετε να κρυώσει λιγάκι το τσουρέκι σας. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις βάζετε σε ταψί, στη σειρά, και στο φούρνο στους 150°C μέχρι να πάρουν πάρουν χρώμα ξανθό.

Βράζετε τη ζάχαρη με νερό ή γάλα (2 μέρη ζάχαρη με 1 νερό ή γάλα). Ρίχνετε το σιρόπι επάνω στο τσουρέκι και το βάζετε στο φούρνο πάλι έως ότου το απορροφήσει καλά.

Όταν κρυώσει το στολίζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε την επιφάνεια του τσουρεκιού με αρκετή κανελίτσα. Γαρνίρετε με σαντιγί ή με καϊμάκι.

~γιαμ γιαμ~

 

 

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού, Διάφορα

Μαγικά φίλτρα

εκμέκ, εκμέκ κανταΐφι, σιρόπι, σιροπιαστά, σιροπιαστό, τσουρέκι, κανέλα, σαντιγί, σαντιγύ, παγωτό, παγωτό καϊμάκι, καϊμάκι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι