πτι φουρ με μαρμελάδα μούρων

πτι φουρ με μαρμελάδα μούρων
από : Φοίβη
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μαρμελάδα κάνετε κέφι, εντείνοντας ή οξύνοντας την τελική γεύση από τα βουτήματά σας.

Υλικά

Διαδικασία

Παίρνω πολύ λεπτό ξύσμα από τα μανταρίνια μου ή αν θέλω, μπορώ να το δουλέψω λίγο ακόμη στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζω για 4'-5' τον χυμό από τα μανταρίνια μαζί με τα καρφάκια γαρίφαλου (ολόκληρα). Αφαιρώ τα καρφάκια, ρίχνω στο κατσαρολάκι τα ξερά μούρα και τα βράζω, μέχρι να απορροφήσουν τελείως τον χυμό. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω τα αβγά και συνεχίζω το χτύπημα. Χύνω λίγο-λίγο και το γάλα, έως ότου πετύχω μια λεία ζύμη. 

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου, μεταφέρω το ζυμάρι εκεί και το δουλεύω ελάχιστα με τα χέρια, ανοίγοντάς το. Μεταφέρω τα αποξηραμένα φρούτα στο μπλέντερ και τα κόβω. Τα ρίχνω πάνω στην ανοιγμένη ζύμη μου και ζυμώνω ελάχιστα με τα χέρια, να πάνε παντού. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι στο ζυμάρι.

Στρώνω λαδόχαρτο στη σχάρα του φούρνου ή χρησιμοποιώ δισκάκι ή φύλλο σιλπάτ. Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο μου και ανοίγω το ζυμάρι σε πάχος περίπου 2εκ.. Παίρνω μια κουπ πατ 5εκ. και κόβω δίσκους από τη ζύμη. Ό,τι περισσέψει, το δουλεύω λιγάκι και το ξανανοίγω με τον πλάστη. Αραδιάζω τα πτι φουρ πάνω στο λαδόχαρτο και με αλευρωμένο δάχτυλο, σχηματίζω μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο, σα φωλίτσα, από τα μισά βουτήματα. Με ένα πινελάκι αλείφω την επιφάνεια με ελάχιστο γάλα και γεμίζω τη λακουβίτσα με τη μαρμελάδα ή το σιρόπι. 

Σημαντικό: Αν δεν έχω σκοπό να ψήσω αμέσως τη ζύμη, κόβω με κουπ πατ τα πτι φουρ μου, τα αραδιάζω σε ανοξείδωτο δίσκο ο οποίος να χωρά στην κατάψυξη, τον καλύπτω με μεμβράνη και καταψύχω.

Ψήνω τα πτι φουρ μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (γκάζι: 6) για 10'-12', μέχρι οι μπουκίτσες να έχουν φουσκώσει και πάρει ένα ευχάριστο χρυσαφένιο χρώμα. 

Σημαντικό: Αν έχω καταψύξει τα βουτήματα, τα βγάζω όπως είναι από την κατάψυξη και τα ψήνω στους 180°C (γκάζι: 4) για 20'-25'.

για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε αφράτη σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το ξύσμα, το εκχύλισμα και την άχνη κι αναδεύω με μια σπάτουλα. Γεμίζω τα μισά πτι φουρ με την κρέμα μου και τα καλύπτω, σαν σάντουιτς, με τα άλλα μισά. Αυτά που έχουν την μαρμελάδα σαν καπελάκι!

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Finger... Dessert!, Μπισκότα-Κουλουράκια

Μαγικά φίλτρα

βουτήματα, βουτήματα μαρμελάδας, finger dessert, ξύσμα μανταρινιού, ξύσμα, χυμός, χυμός μανταρινιού, ξερά φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, αποξηραμένα μούρα, ξερά μούρα, καστανή ζάχαρη, γάλα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί, σαντιγύ, εκχύλισμα, εκχύλισμα αμυγδάλου, άχνη, άχνη ζάχαρη, πτι φουρ, πτι φουρ μαρμελάδας, κλημεντίνες

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι