μπαμπάς με ρούμι και πλούσια σαντιγί

μπαμπάς με ρούμι και πλούσια σαντιγί
από : Φοίβη

Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω στο σιρόπι μου ξύσμα λεμονιού για περισσότερο άρωμα. 

Υλικά

Διαδικασία

για τους μπαμπάδες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι κι ενώνω τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα να πάνε παντού τα υλικά μου. Στον κάδο του μίξερ σπάω τα αβγά και ρίχνω το ξύσμα και το κρύο νερό. Ομογενοποιώ πολύ καλά. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω στο μείγμα λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια χαλαρή ζύμη. Χτυπάω για περίπου 2', όχι παραπάνω. Σε αυτό το στάδιο προσθέτω και τα κυβάκια του βούτυρου, ένα τη φορά, και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 2'. Σταματάω το μίξερ, ρίχνω τις σταφίδες κι αναδεύω να πάνε παντού με μια σπάτουλα.

Παίρνω τις φόρμες όπου θα ψήσω τους μπαμπάδες και, αν χρειάζονται (δεν είναι δηλ. σιλικόνης) βουτυρώνω τον πάτο τους. Τις γεμίζω μέχρι τη μέση με το μείγμα. Σκεπάζω τα φορμάκια με μια πετσέτα και τα αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες τουλάχιστον, να διπλασιάσει το ζυμάρι τον όγκο του. 

Όταν η ζύμη μου είναι έτοιμη, ψήνω τους μπαμπάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 30' περίπου, έως ότου πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η κορυφή. Τα αφήνω για 5' να πέσει η θερμοκρασία τους, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω στον πάγκο μου να κρυώσουν τελείως.

Σημαντικό: Αν δεν σκοπεύω να καταναλώσω τους μπαμπάδες αμέσως, τους αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο για μέχρι 3 μέρες. 

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σιγοβράζω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού διαλυθούν καλά οι κόκκοι και γίνει το σιρόπι, προσθέτω και το ρούμι κι αφήνω να βράσει το μείγμα για ακόμη 3'. Κατεβάζω από τη φωτιά. 

Με μια κουτάλα βυθίζω τελείως τους μπαμπάδες στο σιρόπι και τους αφήνω για τουλάχιστον 10', να ρουφήξουν το υγρό από όλες τις μεριές. 

για την κρέμα σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω σε πλούσια σαντιγί την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη. Προς το τέλος προσθέτω κι ελάχιστο ρούμι, ίσα-ίσα να πάρει γεύση η σαντιγί.

Κόβω τους μπαμπάδες στη μέση και τους γεμίζω με τη σαντιγί. Τους περιχύνω με το σιρόπι και σερβίρω!

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Andy Harris)

~δοκίμασέ το!~

 

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Κέικ, Διάφορα, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

μπαμπάς, μπαμπάς με ρούμι, σαντιγί, σαντιγύ, κρέμα σαντιγί, κρέμα, κρέμα σαντιγύ, σιρόπι, ρούμι, μαύρο ρούμι, φορμάκια, μαγιά, φρέσκια μαγιά, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, πορτοκάλι, φρέσκα φρούτα, φρούτα, αλκοόλ, σταφίδες, κρέμα γάλακτος

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι