Νηστίσιμα σκαλτσούνια από την Άνδρο

Νηστίσιμα σκαλτσούνια από την Άνδρο
από : Μαιρούλα
Νηστίστιμες, παραδοσιακές μπουκιές από την Άνδρο, που έχουν άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τον τόπο που τις φτιάχνει.

Υλικά

Διαδικασία

για τη γέμιση:

Βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη μερικά λεπτά και όταν το σιρόπι μισοκρυώσει, προσθέτετε την καρυδόψιχα, την ψίχα ψωμιού, αρκετή κανέλα και μοσχοκάρυδο τριμμένο.

για τη ζύμη:

Χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Κόβετε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους, τους πατάτε λιγάκι να ανοίξουν σα φυλλαράκι και βάζετε επάνω στον καθένα μια κουταλιά από το μείγμα των καρυδιών. Τους διπλώνετε σα βιβλιαράκι για να κλείσετε τη γέμιση μέσα και να σχηματιστούν μικρούτσικα φουσκωτά μισοφέγγαρα. Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν και για να προσδώσετε την δαντελωτή υφή. Αν δεν σταθεροποιείται η ζύμη, χρησιμοποιείτε λίγο νερό στις ακρούλες.

Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε πιατέλες και τα αφήνετε να μείνουν έτσι, χωρίς να τα ψήσετε, 1 ή 2 μέρες για να ξεραθεί το φύλλο.

για το πασπάλισμα:

Τα βρέχετε με ανθότυρο και τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη.

~γιαμ γιαμ~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Νηστίσιμα, Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα, Finger... Dessert!

Μαγικά φίλτρα

σκαλτσούνια, καλτσούνια, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, νηστεία, νηστίσιμα γλυκά, νηστίσιμο γλυκό, νηστίσιμο επιδόρπιο, γέμιση, μέλι, καρυδόψιχα, καρύδια, ξηροί καρποί, ψωμί, ψίχα, ψίχα ψωμιού, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ζύμη, πασπάλισμα, ανθόνερο

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι