ΚΑΝΤΑΪΦΙ σιροπιαστό

ΚΑΝΤΑΪΦΙ σιροπιαστό
από : γιαγιά (χι χι)

Το αγαπημένο μας σιροπιαστό με κατανοητό τρόπο. Σε φωνάζει στην κουζίνα! Αν όχι για να το φτιάξεις... για να το καταβροχθίσεις σίγουρα!

 

Υλικά

Διαδικασία

για τη γέμιση:

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε ανακατεύοντας την αμυγδαλόψιχα (ή καρυδόψιχα), τη φρυγανιά, την κανέλα και το νερό. Ρίχνετε προαιρετικά λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.

για το φύλλο:

Χωρίζετε το κανταΐφι σε 30 ίσα μέρη. Βάζετε στην άκρη του καθενός από μια κουταλιά γέμιση και τα τυλίγετε, έτσι ώστε να μείνει η γέμιση στο εσωτερικό και να πάρουν ωοειδές σχήμα. Τα βάζετε στη σειρά σε ταψί βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με το βούτυρο, λιωμένο.

Ψήνετε τα κανταΐφια σε μέτριο φούρνο, στους 175°C για 40'-45'. 

για το σιρόπι:

Βράζετε για 5' τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού με λίγη φλούδα. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στα κανταΐφια και τα σκεπάζετε για να μαλακώσουν με τον ατμό που θα δημιουργηθεί.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

Μαγικά φίλτρα

σιρόπι, σιροπιαστά, σιροπιαστό, ανατολίτικα, ανατολίτικο, ανατολίτικα γλυκά, γλυκά ταψιού, γλυκό ταψιού, γλυκό του ταψιού, κανταΐφι, φύλλο για κανταΐφι, φύλλο κανταΐφι, γέμιση, αμυγδαλόψιχα, αμύγδαλα, καρυδόψιχα, καρύδια, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, φρυγανιά, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, φύλλο, πρόβειο βούτυρο, χυμός, χυμός λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, πορτοκάλι, λεμόνι, φρούτα, φρέσκα φρούτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι