ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ  ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ
από : γιαγιά (χι χι)
Διαφορετική εκδοχή του κλασικού κανταΐφιού, από τα Ιωάννινα. Εδώ, τα μαλλιά του κανταΐφιού "παντρεύονται" με το φύλλο για μπακλαβά κι όλα μοιάζουν πιο σίγουρα!

Υλικά

Διαδικασία

για το κανταΐφι:

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Χωρίζετε το κανταΐφι και το φύλλο για μπακλαβά στη μέση. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί 40x30εκ. τα μισά φύλλα του μπακλαβά, ενώ αλείφετε το καθένα με βούτυρο.  Απλώνετε επάνω το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με το μείγμα της καρυδόψιχας. Κατόπιν απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με αρκετό βούτυρο. Το σκεπάζετε με τα φύλλα του μπακλαβά, τα οποία αλείφετε με πάντα με βούτυρο.

Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε λουρίδες φάρδους 4 περίπου δακτύλων και ραντίζετε επάνω ελάχιστο νερό.

Ψήνετε το κανταΐφι σε μέτριο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα.  

για το σιρόπι:

Όταν μισοκρυώσει, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, το οποίο έχετε βράσει σε μια κατσαρόλα για 5'. Όταν κρυώσει τελείως το κανταΐφι, το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

Μαγικά φίλτρα

κανταΐφι, φύλλο για κανταΐφι, φύλλο κανταΐφι, φύλλο, φύλλο μπακλαβά, φύλλο για μπακλαβά, σιροπιαστά, σιροπιαστό, γλυκά ταψιού, γλυκό ταψιού, γλυκό του ταψιού, ανατολίτικα, ανατολίτικα γλυκά, ανατολίτικο, καρυδόψιχα, καρύδια, ξηροί καρποί, πρόβειο βούτυρο, σιρόπι

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι