γλυκιά ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

γλυκιά ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
από : γιαγιά (χι χι)
"Γλυκό" με απίστευτο χρώμα και φυσική, ανάλαφρα γλυκύτητα που ισορροπεί μεταξύ των κατηγοριών "Γλυκό" και "Φαγητό".

Υλικά

Διαδικασία

Κόβετε την κολοκύθα και τη βράζετε σε ελάχιστο νερό. Τα βάζετε σε τουλπάνι για να στραγγίσει τελείως από το νερό της. Ρίχνετε σε κατσαρόλα τον πολτό της κολοκύθας, το βούτυρο ή το λάδι και το μέλι. Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το παξιμάδι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την καρυδόψιχα και λίγες σταφίδες (προαιρετικά). 

 

Στρώνετε σε μέτριο ταψί τα μισά φύλλα ως εξής: Αλείφετε το ταψί με λιωμένο βούτυρο ή λάδι και στρώνετε δύο φύλλα. Αλείφετε το δεύτερο φύλλο με λίγο λάδι ή βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη. Στρώνετε άλλα δύο φύλλα και λαδώνετε, πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα.  Επαναλαμβάνετε έως ότου στρωθούν τα μισά φύλλα.  Κατόπιν απλώνετε επάνω το μείγμα της κολοκύθας και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ αλείφετε κάθε δεύτερο φύλλο και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα, όπως κάνατε στην αρχή.

Χαράζετε την πίτα μπακλαβαδωτά και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 30'-40'.

για το σιρόπι:

Βράζετε επί 5' το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνετε το σιρόπι στην πίτα όταν αυτή μισοκρυώσει. Τη σερβίρετε κρύα.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Γλυκές Πίτες

Μαγικά φίλτρα

κολοκύθα, γλυκιά κολοκύθα, ζαρζαβατικό, λαχανικά, λαχανικό, παξιμάδι, φρυγανιά, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, πορτοκάλι, φρούτα, φρέσκα φρούτα, κανέλα, καρυδόψιχα, καρύδια, ξηροί καρποί, αμυγδαλόψιχα, αμύγδαλα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα, σταφίδες, μαύρες σταφίδες, ξερά φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, φύλλο, σιρόπι, γλυκιά πίτα, πίτα, κολοκυθόπιτα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι