Αφράτοι, ανατολίτικοι κουραμπιέδες

Αφράτοι, ανατολίτικοι κουραμπιέδες
από : glykatzou

Οι κουραμπιέδες μου είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Δεν το παρακάνω με το ψήσιμο, γιατί θα σκληρύνουν πολύ.

~

Αφού ψήσω την πρώτη φουρνιά και προχωρήσω με το δεύτερο ταψί, φροντίζω να το αφήσω 3'-4' λιγότερο χρόνο, διότι ο φούρνος μου είναι ήδη πολύ ζεστός και στην κατάλληλη θερμοκρασία. Αν λοιπόν έψησα την πρώτη δόση των κουραμπιέδων μου για 25', έχω το νου μου στη δεύτερη δόση γύρω στα 20'-22'.  

Υλικά

Διαδικασία

Καβουρδίζω τα αμύγδαλα και κατόπιν τα χοντροκόβω στο μπλέντερ ή με το γουδοχέρι. Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ή το σύρμα χτυπάω τη μαργαρίνη, το βούτυρο και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Ξεκινάω από την 1η σκάλα για 1' κι ανεβάζω την ταχύτητα μέχρι το 3, έτσι ώστε να ενσωματωθούν καλά και σταδιακά όλα μου τα υλικά. Προσθέτω το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη βανίλια κι ενσωματώνω. 

Σε ένα μπολ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Κατεβάζω ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι στο μείγμα, όσο πάρει. Ρίχνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα κι ανακατεύω να πάνε παντού. Η ζύμη που έχει προκύψει, θα πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλά.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο μου και μεταφέρω τη ζύμη εδώ. Τη δουλεύω λιγάκι να ζεσταθεί και να γίνει πιο εύπλαστη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα κόβω δίσκους. Μπορώ ακόμη να πλάσω με τα χέρια μου μπαλάκια και να τα πατήσω (σαν μπιφτεκάκια), ώστε να θυμίζουν cookies.

Αραδιάζω τους άψητους κουραμπιέδες σε ταψί, το οποίο έχω καλύψει με λαδόχαρτο. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-30', ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος που έχω δώσει στις μπουκιές μου. 

για το πασπάλισμα:

Αφήνω τους κουραμπιέδες μου να κρυώσουν λιγάκι και τους ραντίζω με ανθόνερο. Κατόπιν τους ρολάρω μέσα σε ένα μπολάκι που έχω μπόλικη άχνη. Αν δε μ'αρέσει το ανθόνερο, ραντίζω τις μπουκίτσες μου με λίγο νερό, ώστε να κολλήσει επάνω η ζάχαρη. 

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από την Ντίνα Νικολάου)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Διάφορα, Γιορτινά Γλυκίσματα, Finger... Dessert!, Μπισκότα-Κουλουράκια

Μαγικά φίλτρα

κουραμπιέδες, κουραμπιές, γιορτές, γιορτινό γλυκό, παραδοσιακά γλυκά, παραδοσιακό γλυκό, γλυκές μπουκίτσες, γλυκιά μπουκιά, μπουκιά, αμύγδαλα, ξηροί καρποί, καβουρδίζω, καβούρδισμα, κονιάκ, καβουρδισμένα αμύγδαλα, αλκοόλ, ξύσμα, ξύσμα πορτοκαλιού, φρούτα, φρέσκα φρούτα, ανθόνερο, πασπάλισμα

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι