σιροπιαστή... Κοπεγχάγη

σιροπιαστή... Κοπεγχάγη
από : γιαγιά (χι χι)

Διατηρούμε το γλυκό μας, αφού τυλίξουμε καλά το ταψάκι με μεμβράνη και το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. 

Υλικά

Διαδικασία

Χτυπάτε καλά τ' αβγά και ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη-λίγη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνετε ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα.

Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, ενώ αλείφετε το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε επάνω το μείγμα αμυγδάλου και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας πάντα με βούτυρο κάθε ένα φύλλο.

Χαράζετε το γλυκό σε μακρόστενες λωρίδες και κατόπιν διαγώνιες, σαν του μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 35'-40'. Όση ώρα ψήνετε η Κοπεγχάγη, ετοιμάζετε το σιρόπι ώστε να είναι ζεστό κι όχι καυτό όταν το περιχύσετε.

για το σιρόπι:

Βράζετε μαζί για 5' το νερό, τη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού. Όταν η "Κοπεγχάγη" ψηθεί καλά, την περιχύνετε όπως είναι καυτή-καυτή με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρετε κρύα.

~γιαμ γιαμ~

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Κατηγορίες

Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

Μαγικά φίλτρα

Κοπεγχάγη, γλυκό Κοπεγχάγη, σιρόπι, σιροπιαστά, σιροπιαστό, γλυκό ταψιού, αμυγδαλόψιχα, αμύγδαλα, ξηροί καρποί, φύλλο, φύλλο μπακλαβά

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. αβγά
  2. αμύγδαλα
  3. φύλλο
  4. λεμόνι