σορμπέ λάιμ

σορμπέ λάιμ
από : Φοίβη

Αρωματικό σορμπέ με άποψη. Δεν είναι λεμόνι· είναι λάιμ!

Υλικά

Διαδικασία

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι κι αφήνω το σιρόπι να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι της ζάχαρης. Αφήνω να κρυώσει. Σε ένα μπολ ενώνω το ξύσμα, τον χυμό και το λικέρ. Προσθέτω 150ml από το σιρόπι της ζάχαρης, ανακατεύω ζωηρά κι αφού το σκεπάσω, το αποθηκεύω στο ψυγείο μου μέχρι να κρυώσει τελείως. Το περνάω στην παγωτομηχανή να γίνει σορμπέ.

Διαφορετικά: Αν δεν έχω μηχανή παγωτού, βάζω το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το αφήνω για 30' στην κατάψυξη. Το βγάζω και το δουλεύω στο μίξερ. Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές. Όσο περισσότερο επαναλάβω, τόσο πιο λείο θα γίνει το σορμπέ μου. 

 

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Jamie Oliver)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχόλια


Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο.

Δοκιμασμένη συνταγή

Κατηγορίες

Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

Μαγικά φίλτρα

σορμπέ, παγωτά, παγωτό, σορμπέ λάιμ, γκουρμέ παγωτό, γκουρμέ σορμπέ, gourmet παγωτό, λάιμ, ξύσμα, ξύσμα λάιμ, φρούτα, φρέσκα φρούτα, χυμός, χυμός λάιμ, λικέρ, λικέρ λάιμ, αλκοόλ

Δοκιμάσατε και κρίνατε

0 Σχόλια

0

0 ψήφοι

βασικά συστατικά :

  1. λάιμ
  2. λικέρ